30 dagen headspace – dag 7

30 dagen headspace – dag 7

Do-20-08-2020

Normaal mediteer ik in de ochtend, waarna ik yoga doe. Vanochtend had ik zo’n hoofdpijn dat ik het niet heb gedaan. Inplaats daar van ben ik wat langer in bed blijven liggen en heb ik de ochtend rustig gestart met een lekker ontbijtje waarna een goede vriendin van me langs kwam voor koffie. Ondertussen was mijn hoofdpijn ook een stuk beter geworden.

In de loop van de middag werd ik onrustig. Ik merkte het altijd doordat ik eigenlijk iets wil gaan eten, terwijl ik helemaal nog geen trek heb. En me niet kan concentreren op wat ik aan het doen ben. Ik kreeg een berichtje waar ik niet blij van werd. Wat het vervelende, onrustige gevoel waar ik niet echt bij kon in mij erger maakte.

Toen bedacht ik me dat ik gewoon een mindfulness oefening moest gaan doen. Terug bij mezelf komen. Ik zette mijn koptelefoon op en ging liggen op mijn yoga mat. Ik hou er van om liggend te mediteren/mindfulness te beoefenen. Het maakt het vlak waarbij mijn lichaam in connectie is met de aarde groter. Het geeft me het gevoel dat ik mezelf makkelijk kan ontspannen en rust mag nemen. Ik kan mezelf overgeven aan de aarde en ik weet: ‘my yoga mat has my back’. Letterlijk.

Dus ik ging liggen, ontspande mijn lichaam volledig. Liet mezelf weg zinken in mijn mat. En daar kwamen de eerste tranen. Deze tranen hadden niet te maken met de headspace meditatie die ik op had. Deze tranen hadden te maken met het gevoel van rust dat ik me opeens overspoelde. Het gevoel dat ik op mijn mat, mijzelf kan zijn. Ik ben altijd het gelukkigst op mijn yoga mat. Dat er altijd iemand of iets achter me staat. Zoals ik zei: ‘My yoga mat has my back’. Of zoals Gabrielle Bernstein zegt: ‘The universe has your back’. Het is overigens de title van een boek wat ik graag nog wil lezen. Het staat niet op mijn huidige reading list. Maar zodra ik daar door heen ben, zet ik hem er op zeker op.

Ik dwaal af. Terug naar wat ik wilde vertellen. Ik denk dat de meeste mensen onderschatten wat het gevoel van support kan doen. Het gevoel dat iets of iemand achter je staat. Dit gevoel aan jezelf kunnen en durven geven, door je matje uit te rollen en 10 minuten voor jezelf te nemen. Dat toont kracht. En die kracht, dat is misschien wel de enige support die je nodig hebt.

Liefs,

BirGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *