Citroen maanzaad wafels – vegan (lemon poppyseed waffles)

Citroen maanzaad wafels – vegan (lemon poppyseed waffles)

Sinds kort zijn mijn vriend en ik de trotse ouders van een wafelijzer. Mijn vriend heeft nog nooit de kans gehad om hem te gebruiken. Ik daar in tegen ben al twee weken lang voltime aan het experimenteren met mijn wafel recept. Dit recept is geïnspireerd op mijn boekweitmeel pannenkoeken. Dat recept vind je hier. Mijn boekweitmeel pannenkoeken zijn super simple. Maar voor deze wafels wilde ik er een extra touch aan geven. En geloof me dat is gelukt.

Ik kan ze basically de hele dag eten. Als ik ze maak voor ontbijt of lunch gebruik ik de hoeveelheden die ik in het recept heb uitgetypt. Dit maakt twee hele mooie dikke wafels. Maak ik de wafels als snack dan halveer ik het recept vaak.

Serveer deze heerlijke lemon poppyseed wafels met wat plantaardige yoghurt, maple syrup en vers fruit en genieten maar.

Citroen maanzaad wafels (lemon poppyseed)

Bereidingstijd 10 min

Equipment

 • Wafelijzer

Ingrediënten
  

Voor de wafels

 • 100 g boekweitmeel of tarwebloem
 • 125 g appelmoes 100% appel (bio bij de ah)
 • 125 ml amandelmelk
 • 1/2 tl bakpoeder
 • 2 tl maanzaad
 • 1 tl citroensap
 • schil van 1 citroen geraspt
 • 1 tl ahorn siroop

Topping

 • Mango
 • Blauwe bessen
 • Banaan
 • Framboos
 • Kokos of haver yoghurt
 • Ahorn siroop
 • Citroenrasp
 • Maanzaad

Instructies
 

 • Verwarm het wafelijzer. Ik hou er van als mijn wafels iets donkerder zijn dus draai ik mijn wafelijzer vaak hoog.
 • Mix alle ingrediënten voor de wafels goed door elkaar.
 • Giet de mix in het wafelijzer. Ik heb een goede anti aanbak laag dus gebruik geen olie. Dit kun je natuurlijk altijd doen. Ik zou dan aanraden om een soort spray olie te gebruiken zodat alles olie gelijk verdeel is.
 • Vervolgens doe je het wafelijzer dicht en wacht je 5 minuten.
 • Als je wafels klaar zijn, kun je de bovengenoemde toppings gebruiken om ze net die extra touch te geven. En genieten maar!

Ik hoop dat dit recept je wat inspiratie heeft kunnen geven.

Liefs,

BirGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept