Linzen champginon jus

Linzen champginon jus

Wat is er comfortabeler dan een lekkere warme stampot in deze wintermaanden? Stampot met een heerlijke jus. Hier hoeft niks geen vegan worst aan te pas te komen. En oh, wat kan ik hier van genieten.

Ingrediënten
½ bakje (125g) champignons
½ rode ui
1 teentje knoflook
Half groente bouillon blokje
linzen
1 laurierblad
Vegan worchestershire saus
Peper

Bereiding:
Halve rode ui en het teentje knoflook in stukjes snijden en fruiten in een steelpannetje met een beetje water.

Snij de champignons in kwarten of in zessen, voeg deze toe aan de knoflook en ui met een scheutje kokend water. Fruit het nog wat aan tot dat de champignons een groot deel van hun vocht kwijt zijn.

Voeg vervolgens de linzen, het halve groentebouillon blokje en een laurierblad toe. Laat dit sudderen tot dat de linzen gaar zijn. Voeg vervolgens een klein scheutje vegan worchestershire saus toe en peper naar smaak.

Laat het door sudderen tot dat het wat de dikte heeft van jus.

Processed with VSCO with hb1 preset

Maak een lekker opscheppen bij een stampot na keuze en genieten maar.

Liefs,
Birr



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *