Meer boeken lezen? Maand strategie + lees lijst

Meer boeken lezen? Maand strategie + lees lijst

Voor de rest van dit jaar, dus eigenlijk de overige vier en een halve maand wil ik graag door gaan met lezen. Ik heb altijd ontzettend van lezen gehouden en kan helemaal verdwalen in mijn boeken. De laatste tijd was ik het een beetje kwijt. Maar sinds de zomer vakantie heb ik het weer helemaal op gepakt.

Een probleem bij mij is dat ik echt veel te veel super interessant vind. Hierdoor heb ik enorm veel informative boeken liggen, die ik oprecht ook graag wil lezen. Maar waar ik soms gewoon niet door heen kom. Dan mis ik het lekker weg lezen van een boek. Er in duiken en de tijd vergeten. Misschien herken je het wel. Daarom heb ik die boeken even aan de kant gegooid en ben ik wat leuke romans en young adults opgepakt waar ik al tijden benieuwd na was. Heerlijk!

Natuurlijk wil in mijn 10 informatieve boeken niet zo maar aan de kant gooien, wat interessant zijn ze echt. Dus begon ik te spelen met de gedachte om dit anders te gaan doen. Na wat googlen (want ja dat is hoe wij toch aan ons informatie komen, wat praat ik nou over boeken :P) zag ik bij verschillende youtubers leuk idee wat ik zelf uit ga testen (google en youtube, informatie bronnen ala 2020).

Maand strategie

Het idee is heel simple elke maand kies je twee boeken uit. Een fictie en een non-fictie. Of één informatief boek en een lekker weg lees boek. Dat is wat ik gebruik. Sommige ‘lekkere weg lees’ boeken zijn ook gewoon niet fictie. Zo vind ik het leuk om levensverhalen van succesvolle mensen te lezen. Lees ik zo weg, maar niet fictie, toch kan ik er erg van genieten.

Mijn lees lijst

Ik dacht dat het misschien wel leuk zou zijn om mijn lijstje met jullie te delen. Ik heb ze allemaal op het moment in huis, en heb mezelf belooft geen nieuwe boeken meer te kopen tot dat deze uit zijn.

Weg lees boeken:

 • De vliegeraar – Khaled Hosseini
 • Life goals – Laura Brijde
 • Circle – Madeline Miller

Tips die ik onlangs gelezen heb en erg aan raad:

 • Stad van meisjes – Elizabeth Gilbert
 • De ballade van slangen en zangvogels – Suzanne Collins

Informatieve boeken:

 • De kracht van het nu – Eckhart Tolle
 • The secret – Rhonda Byrne
 • Zeven eigenschappen die jou succesvol maken! – Sean Covey
 • Atomic habits – James Clear
 • Leven met de maan Moonology – Yasmin Boland
 • Autobiografie van een yogi – Paramahansa Yogananda
 • Feminist don’t wear pink (and other lies) – Scarlett Curtis

Verder heb ik tussen door nog boeken die ik meer bestudeer dan lees. Veel is yoga gerelateerd, voornamelijk anatomie gerelateerd omdat dat dus iets is waar ik op het moment erg into ben. Mocht je er geïnteresseerd in zijn laat het me weten. Dan kan over die boeken ook altijd nog een blogje schrijven.

De autobiografie van een yogi staat tussen de informatieve boeken, het is tot nu toe een prachtig boek en zeker op zijn eigen manier ook informatief maar de echte reden hier voor is omdat ik het een lastig boek vind om door te komen. En het is ook niet eentje die ik snel oppak, wat jammer is want hij is prachtig.

Verder wil ik de nieuwe aarde van Eckhart Tolle graag nog een keer op nieuw lezen, want daar blijf ik maar nieuwe dingen uit halen en nieuwe inzichten in vinden. Mocht je die nog niet gelezen hebben, dat is echt een dikke aanrader. Mits je er klaar voor bent.

En zoals je kan zien is mijn weg lees boeken lijstje erg kort. Dus mochten je hier nog aanraders voor hebben. Laat het me zeker weten.

Ik hoop dat dit leuk is om zo te delen. Hoe ik het ga indelen weet in nog niet precies, maar dit laat ik de komende weken wel weten. Ik wil graag weer wat vaker een blog typen. Ik geniet er erg van.

Liefs,

BirGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *