Ga terug

Creamy overnight oats

Birgit
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Over night 8 uur
Gang Ontbijt
Porties 1 Persoon

Equipment

  • glazen pot

Ingrediënten
  

Basis

  • 2/3 of 65 cup of gram Rolled oats of grove havervlokken
  • 1 eetlepel Chiazaad
  • 2-3 eetlepels Kokosyoghurt
  • 2/3 of 160 cup of ml Plantaardige melk (amandelmelk) het kan zijn dat je iets meer nodig hebt. Kijk even hoe de substantie er uit ziet.
  • 1/2 Rijpe banaan geprakt
  • Snufje Kaneel

Toppings

  • Goji bessen
  • Blauwe bessen of mango
  • Amandelschaafsel

Instructies
 

  • Pak je glazen potje en prak je halve banaan in het potje.
  • Voeg vervolgens de havermout, chiazaad, amandelmelk en kokosyoghurt toe en mix het goed door. En een snufje kaneel voor de warm kruidige smaak.
  • Deksel er op en zet het in de koelkast. Maak je het als bijvoorbeeld lunch dan kun je het na twee uur eten, ben je eerder dan heb je de kans dat het nog wat waterig is. Als je het s'avonds maakt laat je het gewoon een nachtje in de koelkast en heb je de volgende ochtend een heerlijk ontbijt. En soms neem ik het ook gewoon mee naar het werk als snack.
  • Als je het wilt gaan eten draai je gewoon het deksel er af en heb je een dikke creamy substantie.
  • Dan is het nu tijd voor toppings. Mijn favorieten zijn, amandelschaafsel, gojibessen en blauwe bessen. Soms doe ik in plaats van blauwe bessen mango. Dit zijn maar een paar tips, je kunt natuurlijk oneindig creatief zijn met toppings.

Notities

Pin je alsjeblieft niet te veel vast op de hoeveelheden. Voor mij is dit een goede hoeveelheid voor een fijne start van mijn dag. Het kan zo zijn dat jij liever wat minder of juist wat meer hebt. Pas het recept voor jezelf aan, zodat het past bij jou lichaam en jou eetpatroon. Ieders lichaam is anders en heeft een andere hoeveelheid nodig. Luister goed naar jezelf. 
Trefwoord havermout, oatmeal, oats, overnight oats